Cestovinový šalát s mletým mäsom

Keďže sa jedná o šalát budeme potrebovať viacero surovín a preto si treba dôkladne skontrolovať či všetky máte doma. Zároveň je to veľmi chutné jedlo vhodné napríklad aj pri držaní diéty alebo pri vysokých teplotách kedy sa z neho aj najeme a zároveň nás aj osvieži. V prípade, že sa kúpete v bazéne počas týchto horúčav tak vám ani nezaťaží žalúdok čo je určite len dobré. Pustime sa teda do toho.

bolognese
 
Potrebovať budeme jednoznačne mäso. Presnejšie 300 gramov mletého bravčového mäsa. Mnoho korenín ako napríklad mleté čierne korenie, mleté biele korenie, soľ, sušený majorán, mletú sladkú červenú papriku i mleté čili korenie. Bez omáčky to tiež nepôjde. Tú si pripravíme ustricovú. Cestovinu budú tiež základom a tie si zvolíme podľa vlastného výberu. Jednoduché také, ktoré nám chutia a ktoré sú pre nás vhodné. Potrebovať budeme aj niekoľko listov mangoldu a dva strúčiky cesnaku. Sterilizovaná kukurica tomu dodá tú pravú chuť. Zvolíme sterilizovaná kukuricu a pripravíme jej asi 80 gramov. Jednu cibuľu očistíme a nastrúhame najemno. No a posledný si pripravíme olivový olej a toho asi za dve polievkové lyžice.
 
Ako prvé si ochutíme mäso. Ochutíme ho soľou, sušeným majoránom, mletým čiernym korením, mletým čili korením, mletou sladkou červenou paprikou a tiež ustricovou omáčkou. Všetko spolu dôkladne premiešame. Strúčiky cesnaku prelisujeme a pridáme do ochuteného mäsa. To isté urobíme aj s najemno nastrúhanou cibuľkou. Ešte pokvapkáme olivovým olejom a opäť celú mäsovú zmes poriadne premiešame. Mäso po ochutení necháme približne štvrť hodiny odstáť na chladnejšom mieste.
 
Rúru si vyhrejeme asi na 200 stupňov a mäsko rozložíme po celej ploche zapekacej misy, ktorú vopred vymastíme. Následne vložíme do rozohriatej rúry a zapekáme. Kým sa mäso zapeká, uvaríme cestoviny v slanej vode. Listy mangoldu nakrájame na kúsky a pokvapkáme olivovým olejom. Pridáme soľ a mleté biele korenie.

tagliately
 
Keď už bude mäso zapečené, vyberieme ho z rúry a zamiešame ho spolu s uvarenými cestovinami a s ochuteným šalátom. Nesmieme samozrejme zabudnúť pridať do celého šalátu ešte poslednú ingredienciu, ktorou je práve kukurica.
 
Šalát je hotový a vy si môžete užívať leto spoločne s misou lahodného a veľmi chutného jedla, ktoré vám dodá tú pravú letnú atmosféru.

Podobné príspevky